Matrimoni
16394
page-template-default,page,page-id-16394,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

MATRIMONI

«L’aliança matrimonial, per la qual un home i una dona constitueixen entre ells una comunitat de tota la vida, ordenada per la seva índole natural al bé dels cònjuges i a la generació i educació dels fills, fou elevada pel Crist, el Senyor, a la dignitat de sagrament entre batejats» (Catecisme 1601)

ELS 4 PASSOS QUE CAL FER PER CASAR-VOS I PER FER L’EXPEDIENT MATRIMONIAL SÓN:

Escollir el dia del casament 
Haureu de venir un dia al despatx parroquial per parlar amb el rector (dimarts de 20:45 o bé dijous de 17:00 a 18:30) per reservar el vostre dia de casament (segons la disponibilitat).

Inici de l’expedient matrimonial
L’expedient matrimonial s’ha de realitzar en la parròquia d’un dels cònjuges, és a dir en la que visqui el nuvi o la núvia. L’expedient es pot iniciar com a molt aviat 6 mesos abans de la celebració prevista del matrimoni i com a molt tard 3 mesos abans de la celebració. Els documents que haureu de presentar per iniciar l’expedient matrimonial són els següents:
Documents generals:
1- Partida de baptisme (original) de la parròquia on fóreu batejats (només té una validesa de sis mesos). Si és de fora la Diòcesi de Barcelona, Terrassa o Sant Feliu, cal que porti el segell del Bisbat corresponent.
2- Una fotocòpia del llibre de família dels pares de la plana on figures com a fill.
3- Fotocòpia del DNI, NIE o passaport, que siguin vigents en el dia del casament.
4- Certificat literal de naixement que podeu obtenir al Registre Civil del lloc de naixement. En cas de ser estranger el certificat ha d’estar traduït per un traductor jurat i legalitzat pel consolat d’Espanya al país d’on procedeix o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors. (validesa de tres mesos).
En cas de ser estranger, certificat de l’estat civil actual expedit pel consolat, l’ambaixada o autoritat competent del seu país d’origen.

Documents específics:
– En cas de persones vídues, certificat literal de defunció i certificat de matrimoni anterior.
– En cas de persones divorciades, certificat literal de matrimoni anterior, expedit pel Registre Civil del lloc on es va celebrar el matrimoni amb l’anotació marginal del divorci i sentència de divorci. En cas de ser estranger el certificat literal de matrimoni ha de venir amb la inscripció de divorci i traduït i legalitzat pel consolat d’Espanya en el país d’origen o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors.
– En cas de matrimonis nuls, certificat de l’anterior matrimoni on consti la nul.litat.
– Fotocòpia del llibre de família en cas de fills comuns.

Per a la complementació dels expedients de les celebracions que es fan fora de la nostra parròquia, demanem que s’iniciïn amb 90 dies d’antelació, a la data prevista de la celebració, per la possible complexitat d’alguns.

Realitzar les sessions del curset prematrimonial.
El Centre de Preparació al Matrimoni us ofereix unes trobades de grups de parelles, on es dialoga sobre diversos temes.  Per inscriure’s cal passar pel despatx parroquial.

Preparació de la cerimònia del casament.
Unes setmanes abans de la celebració del vostre matrimoni us trobareu amb el mossèn que presidirà el vostre casament. En aquesta trobada:
Concretareu els detalls de la cerimònia, com les lectures, testimonis…
Lliurareu el certificat d’haver fet les sessions d’acollida, que us donaran el darrer dia.
Signareu l’expedient del casament. Si el casament es realitza fora de Catalunya, els contraents hauran de portar dos testimonis (que no siguin familiars). En aquest cas caldrà portar l’expedient al Bisbat de Terrassa.

Caldrà parlar amb el rector per concretar temes com les fotografies i vídeo, música, flors…
Aportació econòmica. La parròquia us agrairà la vostra generositat, si a més d’ajudar a cobrir les despeses ordinàries, com les flors, l’electricitat o la neteja, voleu col·laborar amb la seva tasca social i cultural.

Us desitgem de tot cor, que sigueu MOLT FELIÇOS i que feu feliços als altres!