Baptisme
16388
page-template-default,page,page-id-16388,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

BAPTISME

El Baptisme és el fonament de tota la vida cristiana, el pòrtic de la vida en l’esperit i la porta que obre l’accés als altres sagraments.
Pel Baptisme som alliberats del pecat i regenerats com a fills de Déu, esdevenim membres de Crist i som incorporats a l’Església i fets partícips de la seva missió (cf. Catecisme 1213)
Rep el nom de Baptisme per raó del caràcter del ritu central mitjançant el qual se celebra: batejar significa «submergir a l’aigua» i simbolitza l’acte de submergir-se en la mort de Crist per sortir per la resurrecció amb Ell com «nova criatura» a una vida nova.
Perquè la gràcia baptismal pugui desenvolupar-se, és molt important l’ajuda dels pares.
Aquest és també el paper del padrí o de la padrina, que han de ser creients i disposats a ajudar al nou batejat en el seu caminar per la vida cristiana.
Per això els pares, han d’escollir als padrins bàsicament per la seva solidesa en la fe, que portin una correcta vida cristiana, que s’acostin freqüentment als sagraments i que puguin, en un moment donat, fer-se càrrec del seu fillol, tal com Déu desitja.
– Edat mínima de setze anys
– Estar confirmat
– Haver rebut la Primera Comunió.
En batejar al vostre fill us comprometeu a educar-lo cristianament.
Pregueu amb ells a casa: Des de petit, el nen ha d’aprendre a relacionar-se amb Déu, per això és important que us vegin i els ensenyeu a pregar, i descobrir la importància d’assistir a Missa els diumenges.
Sigueu testimonis de virtuts cristianes: La millor manera d’ensenyar als nens les virtuts cristianes és amb l’exemple. Si veuen que els pares demanen perdó, visiten els malalts, ajuden els amics i als necessitats, diuen sempre la veritat, fixaran aquestes actituds en el seu cor d’una manera natural.
Tingueu signes cristians a la vostra llar: Quan el nen comenci a obrir els ulls a la vida i vegi que la creu, la imatge de la Mare de Déu o el pessebre de Nadal formen part de la casa, sabran que aquests signes porten un missatge important.
Participeu de la vida de l’Església: Incorporeu-lo a mesura que creixi, a la vida de la comunitat: El baptisme és l’inici del camí cristià. Perquè el nen avanci en aquest camí cal portar-lo a l’Església perquè rebi també els altres sagraments (l’Eucaristia, la Penitència, la Confirmació …)
-Parlar amb el rector dins l’horari de despatx parroquial (dimarts a les  20:45 o dijous de 17:00-18:30)
-Escollir els padrins (un padrí i/o una padrina)
-Assistir a la xerrada de preparació per al Baptisme amb els padrins.
-Omplir el FORMULARI PER A LA INSCRIPCIÓ DEL BAPTISME i portar-lo el dia del Baptisme.
-Preparar el ciri baptismal
La parròquia és una comunitat que viu i celebra la fe, anuncia l’Evangeli i promou la caritat. Necessita la col·laboració corresponsable de tots els cristians per dur a terme les activitats i mantenir els seus edificis i temples.
El Sagrament no es paga, però cal cobrir amb la solidaritat de tots les despeses perquè les famílies puguin celebrar.
L’aportació econòmica pot realitzar-se a través de:
En efectiu o fent una transferència al número de compte de la Parròquia Santa Maria de Cardedeu